Ramble Rally is een 5-daagse tocht door Europa waarvan niemand het begin- of eindpunt weet.

The Ramble Rally draait om avontuur en autorijden waarbij je niet weet waar je begint of eindigt. Je krijgt twee garanties:
– Je rijdt over de mooiste wegen van Europa en gaat bijzondere plekken zien
– Je kunt na afloop in 1 dag weer naar Nederland rijden
The Ramble Rally is anders dan alle andere autorally’s. Geen beperkingen aan de auto waarin je rijdt, geen bolletje-pijltje, geen bekende routes, geen elite-evenement. Kortom: alles net even anders dan de gevestigde orde.

Auto’s
The Ramble Rally is een van de weinige autorally’s de geen eisen stelt aan de auto waarin je meedoet.
Zie je het niet zitten om aan een barrel rally mee te doen? Gumball Rally te duur? Quote Challenge voor patsers? En ook geen zin om mee te doen aan de vele oldtimer rally’s waar de deelnemers hun auto’s véél te serieus nemen? Dan zou jij wel eens een Rambler kunnen zijn! The Ramble Rally draait om puur autorijden, dus kies de auto waar jij het liefst in rijdt. En of die nou 500 of 500.000 Euro kost maakt ons niks uit! Er kunnen maximaal 100 auto’s meedoen aan the Ramble Rally.

Hotels
Bij the Ramble Rally hoef je niet met je rol WC-papier over de camping te lopen. Je slaapt in hotels en die zijn allemaal voor je geboekt en inbegrepen bij het inschrijfgeld. Je kunt ze trouwens ook niet zelf boeken want je weet immers niet waar je naartoe gaat! Ramblers slapen niet in ultra luxe 5-sterren hotels, maar de hotels zijn ook zeker niet slecht en bieden voldoende comfort voor een prima nachtrust.

Het Doel
Snelheid of tijd is geen doel bij the Ramble Rally, autorijden, avontuur en gezelligheid wel! Maar natuurlijk moet er wel een klassement zijn om het leuk te maken. Daarom kun je onderweg rijproeven en andere uitdagingen verwachten waarmee je punten kunt verdienen. Verwacht niet teveel rijvaardigheidstesten, ook de “rijproeven” doen we bij the Ramble Rally anders dan alle andere rally’s. Daarnaast laten we je nog enkele opdrachten uitvoeren die geheel in het teken van je auto en autorijden staan en die ook nog een beetje humor bevatten. Aan het eind van de week is het team met de meeste punten de winnaar.

Edities
In 2015 werd de eerste editie van the Ramble Rally gereden. Dit eerste avontuur was volledig uitverkocht (100 auto’s) en na de vele positieve reacties volgde er een tweede editie in 2016. Maar liefst 93% van de deelnemers schreef zich opnieuw in voor de volgende editie. De rest van de beschikbare startbewijzen waren binnen enkele minuten verkocht. Er ontstond zelfs een wachtlijst, waarop uiteindelijk meer dan 100 teams genoteerd stonden. Daarom worden er sinds 2017 twee edities van the Ramble Rally gehouden per jaar, the Spring Edition en Autumn Edition. De een in mei en de ander in september. Beide bieden plek voor maximaal 100 auto’s, worden georganiseerd volgens hetzelfde concept, alleen is de route totaal verschillend.

Wanneer?
In 2017 worden er twee edities van the Ramble Rally gereden. In mei en september, the Spring Edition en Autumn Edition. De data zijn als volgt:
Autumn Edition 2018: 17 t/m 21 september 2018
Spring Edition 2019: 20 t/m 24 mei 2019
Alle data vind je ook in onze AGENDA.

Wat kost het?
Het inschrijfgeld bedraagt € 1.498,- per auto. Een team/auto mag maximaal 2 deelnemers bevatten. Hiervoor krijg je: een stickerset voor op je auto, 2 rallyschildjes, 2 T-shirts en 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt. Je hoeft het inschrijfgeld niet in een keer te betalen. De helft van het inschrijfgeld moet worden voldaan op het moment van inschrijven. In 2017 zijn er twee edities van the Ramble Rally: Spring Edition en Autumn Edition. Voor de Spring Edition (15 t/m 19 mei 2017) moet de tweede helft van het inschrijfgeld op uiterlijk 31 december zijn voldaan. Voor de Autumn Edition (18 t/m 22 september) moet de tweede helft van het inschrijfgeld op uiterlijk 1 mei 2017 zijn voldaan. Nadat je het inschrijfformulier hebt ingevuld kom je in het betalingsscherm terecht, hier kun je de eerste termijn van het inschrijfgeld voldoen via iDeal, Credit Card, etc. Voor de betaling van de tweede helft van het inschrijfgeld krijg je automatisch een betalingslink toegestuurd.