Over

Ramble Rally is een 5-daagse tocht door Europa waarvan niemand het begin- of eindpunt weet.​

Auto’s
The Ramble Rally is een van de weinige autorally’s die geen eisen stelt aan de auto waarin je meedoet.

Zie je het niet zitten om aan een barrel rally mee te doen? Gumball Rally te duur? Quote Challenge voor patsers? En ook geen zin om mee te doen aan de vele oldtimer rally’s waar de deelnemers hun auto’s véél te serieus nemen? Dan zou jij wel eens een Rambler kunnen zijn! The Ramble Rally draait om puur autorijden, dus kies de auto waar jij het liefst in rijdt. En of die nou 500 of 500.000 Euro kost maakt ons niks uit! Er kunnen maximaal 100 auto’s meedoen.

Route

De route blijft tot het allerlaatste moment geheim, je weet zelfs ’s ochtends nog niet waar je ’s avonds terecht komt omdat de route elke dag wordt opgedeeld in twee verschillende etappes. Eén ding is zeker: je gaat over de allermooiste wegen van Europa rijden en je komt op plaatsen waar je nog nooit eerder bent geweest. Per dag rij je tussen de 400 en 550 km en proberen we de snelweg zo veel mogelijk te vermijden. We gaan zo min mogelijk over de bekende wegen die je in elke reisgids en bijna alle TV-programma’s ziet. We laten je kennis maken met onbekende en unieke wegen met prachtige uitzichten. De start ligt op maximaal 650 km van Nederland (gerekend vanaf Utrecht). Na afloop van de rally kun je in een dag weer naar huis rijden (max. 1.000 km vanaf Utrecht).

Hotels
Je slaapt in hotels en die zijn allemaal voor je geboekt en inbegrepen bij het inschrijfgeld. Je kunt ze trouwens ook niet zelf boeken want je weet immers niet waar je naartoe gaat! Ramblers slapen in 4-sterren hotels. Er zijn 6 overnachtingen bij het inschrijfgeld inbegrepen inclusief ontbijt. Per team krijg je een kamer waarbij je vooraf een voorkeur (geen garantie) kunt aangeven m.b.t. het kamertype (2-persoonsbed of gescheiden bedden)

Het Doel
Snelheid of tijd is geen doel bij the Ramble Rally, autorijden, avontuur en gezelligheid wel! Maar natuurlijk moet er wel een klassement zijn om het leuk te maken. Daarom kun je onderweg navigatie-opdrachten, puzzels en andere uitdagingen verwachten waarmee je punten kunt verdienen. Verwacht niet teveel rijvaardigheidstesten, ook de “rijproeven” doen we bij the Ramble Rally anders dan alle andere rally’s. Daarnaast laten we je nog enkele opdrachten uitvoeren die geheel in het teken van je auto en autorijden staan en die ook nog een beetje humor bevatten. Aan het eind van de week is het team met de meeste punten de winnaar.

Publieksprijzen
Naast de strijd om het klassement zijn er ook nog 2 publieksprijzen die d.m.v. stemmen worden bepaald. Bij de meeste andere rally’s draait het erom wie de mooiste, duurste of meest exclusieve auto heeft. Bij the Ramble Rally stem je niet op de auto maar op de persoon. De leukste, gezelligste, aardigste, meest behulpzame of grappigste deelnemer wint the Coolest Rambler Award.
Daarnaast kun je je stem uitbrengen niet op de mooiste auto, maar op de auto met het mooiste geluid. Dit team wint de Sound Award.

Wat kost het?
Het inschrijfgeld voor de Spring & Autumn edition bedraagt € 1.848,- per auto. Een team/auto mag maximaal 2 deelnemers bevatten. Hiervoor krijg je: een stickerset voor op je auto, 2 rallyschildjes, 2 T-shirts en 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt. Je hoeft het inschrijfgeld niet in een keer te betalen. De eerste termijn moet worden voldaan op het moment van inschrijven. De tweede termijn moet uiterlijk 60 dagen voor de start worden voldaan. 

Na inschrijving heb je 30 dagen bedenktijd en in die periode kun je kosteloos annuleren. Daarna wordt geen inschrijfgeld gerestitueerd bij annulering maar mogen tickets wel worden doorverkocht via Ticketswap tot 30 dagen voor de start. Mocht een editie niet door kunnen gaan vanwege een pandemie, dan wordt deze verplaatst naar een later datum. Je ticket blijft dan geldig voor de nieuwe datum. Ben je niet beschikbaar op de nieuwe datum? Dan wordt het inschrijfgeld volledig gerestitueerd!

Regels
Door in te schrijven voor the Ramble Rally ga je akkoord met het Reglement (PDF)

Wie zijn wij?

Ramble Rally is een initiatief van RR eventravel, een zusterbedrijf van: CRUM eventravel (de makers van o.a. the Carbage run).

Sinds 2008 organiseren we diverse rally’s, road trips en andere evenementen. Sindsdien is er veel gebeurd en zijn we van hobby uitgegroeid tot een “serieus” bedrijf. Inmiddels organiseren we een flink aantal autogerelateerde evenementen in binnen- en buitenland. Ons hoofdkantoor is gevestigd in het Drentse Emmen. Daarnaast organiseren we diverse evenementen vanuit onze kantoren in Duitsland, Frankrijk en Denemarken voor de Duitstalige landen, Frankrijk en de Scandinavische markt. CRUM eventravel mag zich ondertussen Europa’s grootste aanbieder van Road Trips en toertochten noemen.

The Crew

Tijdens the Ramble Rally reizen we mee met een team fantastische mensen die je herkent aan “Ramble Rally Crew” op hun kleding.

Deze groep reislustige autogekken zet zich tijdens het evenement dag en nacht in om jullie een fantastische week te bezorgen. 

En natuurlijk ontbreekt bij geen enkele editie een fotograaf en cameraman om het avontuur in beeld te brengen.

Timeline voor deelnemers

 1. Je schrijft je in en betaalt de 1e termijn van het inschrijfgeld
 2. Je ondertekent het reglement (link krijg je na inschrijving)
 3. Je stuur het reglement door naar je bijrijder en ook deze ondertekent het reglement
 4. Uiterlijk 90 dagen voor vertrek ontvang je een betaallink voor de 2e termijn
 5. Uiterlijk 60 dagen voor vertrek moet de 2e termijn voldaan zijn
 6. Uiterlijk 30 dagen voor vertrek heb je je autogegevens doorgegeven (merk, type, kenteken)
 7. Tot uiterlijk 30 dagen voor vertrek kun je je ticket verkopen via Ticketswap
 8. Vier weken (28 dagen) voor vertrek ontvang je het handboek met daarin alle details over de reis (behalve de bestemming)
 9. Op de zaterdag voor vertrek ontvang je om uiterlijk 17.00 uur per E-mail de startlocatie
 10. Op de zondag voor vertrek meld je je tussen 17.00 en 20.00 uur bij het eerste hotel
 11. Op de zondag voor vertrek is er om 21.30 een briefing waarin je de laatste details over de trip te horen krijgt
 12. Maandagochtend om 8.00 uur gaat the Ramble Rally van start!