Wat maakt the Ramble Rally anders dan alle andere rally's?

Alleen in Nederland worden jaarlijks al honderden verschillende autorally’s, toertochten en road trips georganiseerd. The Ramble Rally heeft als doel om alles net even anders te doen dan de gevestigde orde en we proberen elke editie weer een vernieuwend en verrassend avontuur neer te zetten.
Het draait om Autorijden
Bij the Ramble Rally zijn alle auto’s welkom, duur of goedkoop, jong of oud, het maakt niet uit. Je doet mee in de auto waar jij het liefst in rijdt. Het draait dus niet om wie de duurste of meest exclusieve auto heeft maar de nadruk ligt op het rijden van de mooiste wegen van Europa en niet om de voertuigen.
Unieke routes
Altijd een nieuwe route! We hebben het hele jaar door een team onderweg om routes te maken. Bij the Ramble Rally komen de routes dus niet uit een boekje of een van de vele Top-Gear-afleveringen. Je rijdt over bekende maar nog vaker over onbekende wegen rijden die je nog nooit eerder hebt gezien. Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest en gaat dingen zien die niet in elke reisgids en op elk travel-blog te vinden zijn. Het avontuur moet vooral niet te voor de hand liggend zijn.
Betaalbaar(der)
Veel aanbieders vragen een veelvoud van het inschrijfgeld van the Ramble Rally. Zijn die andere rally’s dan beter of mooier? Nee, the Ramble Rally wordt georganiseerd door Europa’s grootste aanbieder van road trips en toertochten. Daarom kunnen we scherper inkopen en kunnen we de vaste kosten verdelen over verschillende evenementen. Hierdoor hoeven we (in vergelijking met aanbieders van slechts een paar rally’s per jaar), geen woekerprijzen te vragen.
Geen bolletje/pijltje
Kunnen de aanbieders van autorally’s na 100 jaar nou echt niks nieuws verzinnen om de routebeschrijvingen te maken? Het ouderwetse Bolletje/Pijltje zorgt ervoor dat je de hele dag met je gezicht in de routeboeken zit en niets meekrijgt van de prachtige omgeving. Deze manier van routes beschrijven zul je bij the Ramble Rally dan ook niet aantreffen. We hebben onze eigen methodes en proberen deze ook elke rally af te wisselen.
Geen mediacircus
Bij andere autorally’s zie je door de stickers de auto’s niet meer, op elke vierkante centimeter van elk object wordt een logo geplakt en de sponsoren krijgen invloed op de inhoud van het evenement. Dat gaat bij the Ramble Rally niet gebeuren! Aan the Ramble Rally doen geen influencers, DJ’s en/of andere BN’ers mee waar alle aandacht naar uit gaat. Ook word je niet elke dag opgewacht door een leger journalisten en carspotters waardoor je je als een aap in de dierentuin voelt.